Vapise, McGyver.

Tätä voisi kai pitää jonkinlaisena tutoriaalinakin. Sen vuoksi mahdolliset kommentit informaation välittymisen toimivuudesta ovat erittäin tervetulleita.

(Kynä osoitti lieviä tukkeutumisen merkkejä oltuaan jonkin aikaa käyttämättä, mutta tokeni helposti kostuttamalla kärkeä hiukan veteen. Jää nähtäväksi tapahtuuko pahempaa jumittumista jos sitä on käyttämättä pidemmän aikaa).

Tags:

13 kommenttia - “Vapise, McGyver.”

 1. Pekka Kirjoittaa:

  Pentel? Toi on Pilot SV-30KK-B.

 2. Ninni Kirjoittaa:

  Aaaargh!!! Prkl! Tuuk42 ei oo korjannut mun lahoa päätä! Se roisto! No, joka tapauksessa _Pilotin_ kynä toimii ainakin vielä toistaiseksi ihan hyvin ja siihen laittamani muste (Higgins) sutraakin vähemmän kuin alkuperäinen.

 3. Pekka Kirjoittaa:

  Totta, Tuukan vika. Perhanan tenava. Munuaisille ku tavataan.

 4. Antti Kirjoittaa:

  Moi!

  Mihin kokoon piirrät noi alkuperäiset?
  Olen yritellyt piirtää jollain sivellintussilla A5-arkille,
  mut se tuntuu liian pieneltä – mut onko se vain harjoituksen puutetta…

  Piirrätkö noi suoraan, luonnostelematta?

  Antti

 5. Tapsa Kirjoittaa:

  Olet meemitetty.

  http://rautaa-ruostetta.blogspot.com/2009/02/neljas-neljatta.html

  T: Tapsa

 6. Ninni Kirjoittaa:

  Ylläoleva entry on piirretty A4 -lehtiöön kolmelle vaaka-arkille. Luonnoskirjani ovat useimmiten A5 -kokoisia tai sinne päin. (Se, mikä paperikoko tuntuu hyvältä ja itselle oikealta, lienee ihan henkilökohtainen preferenssi, ei välttämättä mitenkään osaamis- tai harjoittelukysymys). Tollasia ”tarinallisempia” juttuja en yleensä piirrä ihan suoraan vaan luonnostelen karkeasti sinikynällä ensin ja tussaan päälle. (Esim. kuvapäivikseen sen sijaan tuhraan suoraan, samoin jos piirtelen esim. kahvilassa tai baarissa naapuripöytien tyyppejä).

 7. JussiP Kirjoittaa:

  Tuota, tulkitsenko nyt oikein, että noita pihtejä ei itse asiassa tarvita ollenkaan? Omasta kynästäni en ainakaan löydä mitään palaa, jonka saisi repimällä auki.

 8. Salla Kirjoittaa:

  Ite joskus täytin Pentelin sivellinkynän patruunoita injektioruiskulla kun ei uusia patruunoita ollu saatavilla. Pelikanin muste oli ainoo jolla ei menny kynä tukkoon. Välillä juoksi muste kyllä huonommin, mutta se tosiaan korjaantu tolla veden kanssa läträämisellä. Nykyään käytän kyllä ihan noita kertakäyttöpatruunoita kun niitä kerran niin kätevästi tuolta koulun kanttiinista saa.

  Kovin kiva lukea tällasta howtodo-sarjakuvaa 🙂

 9. Ninni Kirjoittaa:

  JussiP – Toki jos sulla on mua tarttumavoimaisemmat ja vähemmän lipsuvat näpit, niin pihdit ei lie välttämättömät, mutta kyllä mun kynissä on siellä häntäpäässä se pieni ”tappi”, joka lähtee nyhtämällä irti. Tässä mallissa se on vielä silleen kaareva, että pihdeistä on hyötyä pitävän otteen saamiseksi. (Se saattaa toki huijausmielessä näyttää kiinteältä osalta silkkaa pahuuttaan). Niin että repimään vaan 🙂

  Kun sen nupin saa kiskottua irti, niin siellä itse kynän sisällä on sitten vielä se mustesäiliö, eli suljettu muovilieriö, jonka taasen puhkoin naskalilla saadakseni musteen menemään sinne minne pitää, eikä jäämään lillimään kynän peräpäähän. Jos tarvitset irl-neuvontaa, kehottaisin kääntymään Tuuk42:an puoleen vaikka sarjismafiassa. Sillähän on taustaa kynien pahoinpitelystä ja uusiokäytöstä.

 10. jussip Kirjoittaa:

  Avaaminen selvitti sen, että kynän varresta puolet on tyhjää. Oletin, että säiliö olisi ollut koko kynän pituinen. Aika huijausta.

 11. Samuli S. Kirjoittaa:

  Prkln Tempera muuten lopetti noiden Pentelin (siis Pentelin Pentelin eikä Pilotin Pentelin :P) sivellinkynien myynnin. Nyt niitä saa vain netistä tilaamalla. Ostin kasan patruunoita ja toivon, että nykyiset haituvat riittää pitkään…

 12. Mussu Kirjoittaa:

  Mie kokeilin tätä omalla musteella, taitaa olla liian paksua tms. mutta jälkei on valtaosan samanlaista kun yrittäisi kuivahtaneella pensselillä tehdä lineä.. :C Liian paksua..

 13. ninni Kirjoittaa:

  Joo, kannattaa kokeilla eri tyyppisiä musteita – jotkut toimii paremmin kuin toiset. Vedenkestävistä sellaiset, jotka eivät sisällä hartseja, kestävät kuulemma paremmin jämähtämättä. Henkilökohtaiset tieteelliset testini aiheesta ovat vielä kesken.

Jätä vastaus