”Näin luet sarjakuvaa”

Sivusin aikaisemmassa merkinnässä asiaa, joka välillä häiritsee minua – osa lukijoista tuntuu olettavan, että omaelämäkerralliset nettisarjakuvat kertovat tekijänsä elämästä jotenkin täysin realistisesti, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Koska minulla ei ole Vaikka minulla olisi parempaakin tekemistä, tuumasin siis ihan kiusallani piirtäväni rautalangasta väännettyä ”selitystä” aiheesta. Kukaan minun lukijoistani tietenkään ole niin pöhkö, että kuvittelisi mitään sellaista – teen tämän vain siksi, että voitte naureskella ylimielisesti niille joillekin toisille tyypeille. Jatkoa seurannee.

(Joku ehkä huomaa vielä merkinnän pikkunokkelan metaelementinkin).

Tags: ,

2 kommenttia - “”Näin luet sarjakuvaa””

  1. Antti Kirjoittaa:

    Metako: Elämä on lainausmerkeissä?

  2. ninni Kirjoittaa:

    Noh, tavallaan. Laitoin elämän lainausmerkkeihin, koska kyseessä on tietysti ainoastaan sarjakuvaruutu, joka esittää edelleen rajoittuneen ja karrikoidun tulkinnan siitä, miten reaalielämä eroaa sarjakuvassa esitetystä. (Taas kerran siis perinteinen ”tämä ei ole piippu” -esitys, koska todellista elämää tai ajatuksia ei tietenkään mitenkään ole mahdollista siirtää lukijoille edes vaikka jostain syystä sattuisi haluamaan niin tehdä).

Jätä vastaus