24 tuntia sarjakuvaa

Kerrankin onnistuin keskittymään yhteen ainoaan asiaan, ja vieläpä kokonaisen vuorokauden ajan. Valitettavasti kyseinen asia ei ollut esimerkiksi opinnäytetyöni, vaan 24 tunnin sarjakuva.

Pääsin tänä vuonna osallistumaan ensimmäistä kertaa ja yllätin itseni(kin) suoriutumalla urakasta, vieläpä jokseenkin kunnialla. Koska juttu on yksittäiseksi entryksi melko pitkä, loin sille erillisen sivun – pääsette lukemaan 24H sarjikseni klikkamalla linkkiä sivun vasemmasta reunasta (pages -> 24H). Juttu tulee löytymään myös Sarjakuvakeskuksen ylläpitämästä galleriasta, jonne on arkistoitu myös aikaisempien vuosien osallistujien töitä.

Ellei tapahtuman idea ole entuudestaan tuttu, niin tarkoituksena on siis yrittää tehdä 24-sivuinen sarjakuva 24 tunnin aikana, alusta loppuun, ilman minkäänlaista ennakkosuunnitelmaa. (Vuorokauteen pitää siis itse piirtämisen lisäksi mahduttaa myös tarinan käsikirjoittaminen ja hahmojen luominen). Lisää tietoa aiheesta löytyy esimerkiksi täältä (englanniksi).

6 kommenttia - “24 tuntia sarjakuvaa”

 1. Antti Kirjoittaa:

  Olipas kiva tarina! Huolellisesti piirretty ja väri toimi hienona tehosteena!
  Rautakaupan myyjä oli ihan mun näköinen =D

 2. Möme Kirjoittaa:

  Mukava ja kiinnostava tarina, ja tosiaan huolelliseen piirrosjälkeen kiinnitin minäkin huomiota. Loppuun asti mietitty.
  Koska tarinan alku oli niin onnistunut ilman puhetta (äännähdyksiä lukuun ottamatta), satunnaiset vuorosanat (tässä tapauksessa kokonaiset lauseet) rikkoivat tunnelmaa jotenkin. Tämä olisi ehkä vielä parempi kokonaan ilman keskustelua, siis niin että kaikki murinat ja iik-äännähdykset olisivat paikoillaan, mutta loppuratkaisu olisi esitetty ytimekkäämmin ilman pitkiä puheita. Äännähdyksin, tauoin ja symbolein vaikkapa?

 3. termostaattori Kirjoittaa:

  Wow O_O
  Just wow O_O

 4. Sarianna Kirjoittaa:

  Todella hieno ja toimiva! Yritä ihmeessä saada tämä julkaistua.

 5. Sus jolkottelee Kirjoittaa:

  kus meni? tulos?

 6. ninni Kirjoittaa:

  Siteeraan itseäni: ”pääsette lukemaan 24H sarjikseni klikkamalla linkkiä sivun vasemmasta reunasta (pages -> 24H)”. Lisäksi yltä löytyy linkki myös Sarjakuvakeskuksen galleriaan, johon osallistuneiden töitä kootaan.

Jätä vastaus