Ad Astra

Tags: , ,

4 kommenttia - “Ad Astra”

 1. Pekka Kirjoittaa:

  Oletpa tas oikeassa, huilailu silloin tällöin on ihan meidän perusoikeuksiamme. Jos on aina nujertumassa kaikkien murheiden alle, siitä tulee ihan kipeeks.

  Toisaalta on niin, että historian tuntemus auttaa panemaan nykyiset murheet oikeaan kokoonsa. Erityisen hyvin sen tekee itse eletty historia. Pienessä maalaiskylässä kasvaessani yksityisyyden suoja oli tuntematon käsite. Siellä kaikki tiesivät kaikkien asiat, eikä se ollut mikään ongelma. Ongelma siitä on tullut, kun sillä on alettu ansaita rahaa.

  Huolestuminen ydinvoimaloistakin tuntuu aivan turhalta, jos on on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa kylmän sodan maailmassa, jossa kaiken elämän tuhoava ydinsota oli hiuskarvan varassa. Pahimpina aikoina lukitukset olivat jo poistettu ja peukalot laukaisunapeilla. Koeräjäytyksiä ilmakehässä tehtiin keskimäärin kolmen viikon välein ja saasteet levisivät maapallon kaukaisimpiinkin kolkkiin. Silloin ei ollut sopeutumisaikaa yhtään niin kuin nyt on ilmaston muutokseen. Ilmaston muutos, vaikka onkin paha juttu, ei sentään tuhoa kaikkea elämää maapallolla, niin kuin ydinsota olisi tehnyt.

  Elele ja piirtele vaan rauhassa. Kyllä tämä tästä.

 2. jovain Kirjoittaa:

  Suurenmoisen loistavaa että tää projekti liikahtaa eteenpäin!!! Ja painokkaan hyväksyvää nyökytystä muutenkin. (Ydinsodan uhka ei tunnu enää yhtä todelliselta, mutta ikävä kyllä ne aseet ovat yhä olemassa, pakko sanoa vaikka masentaisikin.)

 3. Kantis Kirjoittaa:

  Jahve, Allah, Brahma ja Gospod ovat eri mieltä (keskenään).

  Ei kun oikeesti, kuulostaa hienolta projektilta. Saa minut toivomaan että olisi lapsia joille lukea tuommoista ääneen.

  Äh, minun tuurillani niistä tulisi kuitenkin kreationisteja ihan vain kapinoidakseen vanhempiaan vastaan. Ninni, nyt on tilaisuutesi aivopestä ihmisiä jo syntymästä saakka! Tartu toimeen! Hop!

 4. Nena Kirjoittaa:

  Ihanaa kun joku ajattelee näin. Ehkä en olekaan maailman paskin ihminen kun yritän joskus ajatella maailmasta myös hyvää, enkä halua vatvoa maailman pahuutta päiväkausia.
  Olen huomannut tuon vahvan vatvosen lisäävän itsetuhoisuussuunnitelmia huomattavasti..

Jätä vastaus