Kokkailua

Jos joku kokeilee, niin soijakastikkeen määrää saattaa kannattaa vähentää, etenkin jos marinoi pidempään. Olen useamman kerran saanut aikaan turhan suolaista sapuskaa kun olen unohtanut ottaa huomioon kuinka tehokkaasti soijaköntsät imevät itseensä kaikkea. Tarkat tieteelliset kokeilut ovat edelleen kesken, mutta alustavat tutkimustulokset vaikuttavat lupaavilta.

Tags: , ,

11 kommenttia - “Kokkailua”

 1. Sanni Käheä Kirjoittaa:

  Jotenkin huvittavaa että soijaa marinoidaan soijalla. Pystyisiköhän tätä soveltamaan myös lihaan…? ”Tämä possun sisäfilee kaipaa selkeästi lisää sianlihaa.” tms.

 2. beep Kirjoittaa:

  Kääritäänhän niitä nakkeja ja sianfileitä pekoniin…

 3. Neiti Kuura Kirjoittaa:

  Hahah, taas yksi syy käydä Turussa. Hämeenlinnasta saa luomua aika hyvin, mutta kaikki aasiakaupat ja muut vegaaniparatiisit jäivät kaikki taakseni pk-sudulle…

  Tänään koulussa oli myös noille lihaaneille soijakastiketta, ja tyypit kyselivät toisiltaan järkyttyneinä, että mitä soija on. Minä kasviksena naureskelin vieressä.

 4. Pulmu Kirjoittaa:

  Pitäisköhän tulostaa ohje tuonne lounasravintolaan.. Eilinen kasvisruoka oli kasvistofu töhkää ja maistui lähinnä pyyhekumille. Tosin en mä niitä pyyhekumeja ole maistanut mutta…

 5. jPekka Kirjoittaa:

  Soijakastiketta on myös vähäsuolaisempana versiona.

 6. Grade Kirjoittaa:

  Mikä kauppa täällä noilla hinnoilla myy? Pitää käydä heti. Marinaadiin sopis varmaan mukavasti myös savustettu paprikajauhe.

 7. Maijukka Kirjoittaa:

  Hirmu miellyttävää tuo paperi mitä olet käyttänyt! mitä se on?

 8. Ninni Kirjoittaa:

  Itseäkin huvitti kun tajusin, että marinoin soijafileitä soijakastikkeella. Mutta soijasta on moneksi…
  Sekä soija että tofu (eli ”soijajuusto”) vaativat tosiaan vähän treenausta valmistuksessa, mutta molemmista saa kyllä oikeasti hyvää – sama homma siis kuin minkä tahansa uuden raaka-aineen kanssa, siihen täytyy tutustua ja oppia mikä toimii.
  Kauppa oli Vegetukun suhteellisen tuore myymälä Vegekauppa Turun Porthaninkatu 6:ssa.
  Paperista en osaa sanoa tarkkaan, lahjaksi saatu lehtiö ruskeaa paperia Tallinnasta.

 9. taistogunnar Kirjoittaa:

  En ole tuosta marinoinnin tarpeellisuudesta ihan vakuuttunut. Itse vaan yleensä heitän mausteet keitinliemeen ja siitähän ne imee sen verran kuin imee. Sama pätee seitaniin. Mausteet suoraan taikinan sekaan, niin ei tarvii keitinliemessä hukata.

 10. Suki Kirjoittaa:

  Moi!. Postasin tän Vegetukun Facebook-sivulle ja sieltä kommentointiin näin: ”Ihan mahtavaa! Kun tulee tarve saada lisää noita, Vegetukku tarjoaa ilmaisen toimituksen tilaukseesi ja heittää mukaan vielä bonuksia kaupan päälle. :)”
  https://www.facebook.com/pages/Vegetukkufi/254803599336

  Korjasin kyllä, että kyse ei ollut mun tekemästä jutusta, kunhan vaan jaon hauskan heitä koskevan jutun 🙂

 11. ninni Kirjoittaa:

  Onpa hauskaa – kiva kun tykkäsit 🙂

Jätä vastaus