Mitäpä jos…

Piirsin jo jonkin aikaa sitten sarjan, jossa spekuloin ajatuksella siitä, mitä tapahtuisi jos soveltaisi arkielämässä samanlaisia periaatteita ja perusteluja,
joita toisinaan kohtaa asiakkaiden taholta graafisella alalla (ja kuulemani mukaan muillakin niin kutsutusti luovilla aloilla – esimerkiksi muusikoilta olen
kuullut hyvin samantapaisia kokemuksia). Koska se kuuluisa elämä ja siitä suoriutuminen on tosiaan päässyt syömään aikaani varsin tehokkaasti, en ole
ehtinyt värittää noita juttuja. Väitän itselleni, että tilanteen pitäisi tasaantua hieman taas ensi viikolla ja ehdin vihdoin postaamaan vähän enemmän ja
useammin. Tässä joka tapauksessa hivenen esimakua visioistani – Graafikon asiakkaan logiikkaa sovellettuna arkisiin tilanteisiin, olkaa hyvä.

Tags: , ,

6 kommenttia - “Mitäpä jos…”

 1. jPekka Kirjoittaa:

  Perin tuttua myös suomentajille.

 2. Leea Kirjoittaa:

  Odotan mielenkiinnolla lisää tästä teemasta.

 3. Pekka Kirjoittaa:

  Vos kai sitä noinkin tehdä. Tinkiminen taitaa kuulua tapoihin niissä kaupoissa joissa ei myydä massoittain vakiotavaraa tai palvelua. Silloin, kun olin töissä urakointiliikkessä, meillä oli tapana hinnoitella työ sopivasti yli tasarahan. asiakas tinki alaspäin tasarahaan ja oli sitten tyytyväinen. Tämä ei käynyt päinsä silloin, kun tarjouksen oli pyytänyt valtio tai kunta, niillä oli jämpti proseduuri ja kauppa ratkaisin sillä hinnalla jolla oli tarjottu.

 4. Pekka Kirjoittaa:

  Vois kai sitä noinkin tehdä. Tinkiminen taitaa kuulua tapoihin niissä kaupoissa joissa ei myydä massoittain vakiotavaraa tai palvelua. Silloin, kun olin töissä urakointiliikkessä, meillä oli tapana hinnoitella työ sopivasti yli tasarahan. asiakas tinki alaspäin tasarahaan ja oli sitten tyytyväinen. Tämä ei käynyt päinsä silloin, kun tarjouksen oli pyytänyt valtio tai kunta, niillä oli jämpti proseduuri ja kauppa ratkaisin sillä hinnalla jolla oli tarjottu.

 5. Taru Kirjoittaa:

  On myös hyvin tyypillistä vedota siihen, että palvelunostaja on ”yleishyödyllinen” taho, jonka tukemisesta tulee hyvä mieli. Tietenkin on solidaarista tehdä silloin tällöin hyväntekeväisyyttä, mutta ilmaistyöllä ja hyvällä mielellä ei kauppalaskuja makseta. Valitettavasti.

 6. paula Kirjoittaa:

  Tuttua jopa tutkijoille…

Jätä vastaus