Joulukalenterin suunnittelua.

En kyllä taida jaksaa tehdä homodiskokalenteria, niin hyvä idea kuin se olisikin…

Jos homodisko ei kaikkien mielissä välittömästi yhdisty vuodenajan teemaan, niin asiaa ehkä avaa se, että jonkin aikaa sitten olin osasyyllisenä levittämässä parin ystäväni dialogiin pohjautunutta ilosanomaa FB:ssa. Siteeraan tähän.

N.N tuli eilen maininneeksi lähestyvän joulun ja etenkin tätä enteilevien jouluvalojen ilmestymisen ikkunoihin ja pihoille. Tämä johti kuulijoissa ymmärrettävään närkästykseen, ja innovaatioon lievittää kummankin ihmisissä aiheuttamaa ahdistusta. Kun sanan ”joulu” nimittäin korvaa sanalla ”homodisko” (esim. ”homodiskovalot”) saa koko aihe uuden, mielenkiintoisen vivahteen.

Niin kuin nyt esimerkiksi:

”Kyllähän homodiskorauhanjulistus pitää kuunnella, vaikka ei uskovainen olisikaan. Ainakin meidän perheessä se aina aloittaa homodiskon. Ja kyllä homodiskokinkku olla pitää vaikka kuinka olisi vegaani. Meilläkin lapset odottavat homodiskopukin tuloa niin. Eikä homodisko ole homodisko ilman homodiskolauluja, sanoivat ateistit mitä vain. Niin kuin nyt ”Ensimmäinen homodisko”, ”Homodiskoyö, juhlayö” tai ”Sydämeeni homodiskon teen”. Minäkin olin pienenä lampaana homodiskokuvaelmassa eikä mitään traumoja jäänyt. Monissa perheissä homodisko tosin on sitä että juostaan vain kauheassa homodiskostressissä paikasta paikkaan, että mitä homodiskoa se sellainen on. Ja sitten kun tullaan homodiskon vietosta, ollaan vain entistä väsyneempiä. Monille tuntuukin kaupallistumisen myötä homodiskon oikea sanoma hämärtyneen.”’

 

Tags: , , ,

8 kommenttia - “Joulukalenterin suunnittelua.”

 1. MetalRain Kirjoittaa:

  ”Näin tuot homodiskon tuoksun kotiisi – 10 vinkkiä”

 2. Kuikka Kirjoittaa:

  ”Onko sinun homodiskosi täynnä perinteitä ja glögintuoksuista tunnelmaa vai pidätkö enemmän riehakkaammasta, iloisesta ja kimaltavasta homodiskosta?”

 3. moody Kirjoittaa:

  Lehdistä voi myös lukea, miten piparin tuoksu tuo joul..homodiskotunnelmaa (öh..) tai miten joul..homodiskoiltana voi lopulta rauhoittua sohvan nurkkaan piparin kanssa. Jepjep.

 4. Jussi Kirjoittaa:

  Homodiskopukki suukon sai.

 5. Taru Kirjoittaa:

  Oi, jospa meillä olisi homodisco ainainen… Tai sitten ei.

  Lapset kärttävät homodiscokuvastosta uusia homodiscolahjoja ja homodiscostressi kasvaa. Homodiscon todellinen sanoma unohtuu kaiken muovikrääsän ja kulutusjuhlan alle.

  Ehdottomasti mukaan: Varpunen homodiscoaamuna – ja muut ankeat kotimaiset homodiscolaulut!

 6. ghj Kirjoittaa:

  Nauroin ääneen. Niin merkinnälle kuin kommenteillekin.

  Kiitos.

 7. Wolf Kirjoittaa:

  Nauroin ääneen varsin epäviehättävästi. Saatan siteerata joskus tulevaisuudessa.

  (Oma joulukalenterikin pitäs tässä varmaan alottaa, että ehtii tekemäänkin sen kaiken lähtöhäsellyksen keskellä…)

 8. Leea Kirjoittaa:

  Täällähän on kauneimmat homodiskolaulut menossa.

Jätä vastaus