Luukku I

Tästä alkaa tämän vuoden joulukalenteri – luvassa ideoita kivoiksi pieniksi teoiksi, joilla voi ehkä parantaa jonkun päivää.
Jos aikaa jää, saatan postata väliin normijuttujakin.

Mahdollisuuksia on paljon – sivujen lomaan voi piilottaa esimerkiksi hyviä sitaatteja tai lyhyen kommentin siitä, miksi piti tietystä kirjasta. Tai jotakin aivan muuta. Keksikää itse.
Olen kuullut jopa pariskunnasta, joka tapasi tällaisen lappusen kautta, kun toinen osapuoli oli jättänyt kirjan väliin viestin lisäksi linkin nettisivuilleen.

 

Tags:

10 kommenttia - “Luukku I”

 1. Sarianna Kirjoittaa:

  Ihana idea! Lupaavasti alkaa joulukalenterisi ;-).

 2. sus Kirjoittaa:

  Oih, ei tarvi ostaa kalenteria! Kiitos oi elektrooninen rusakko!! (;D)

 3. Yoa Kirjoittaa:

  YAD:lla on jo pitkään ollut omia kiinnostaakohuumeet mainoksia, kirjanmerkkejä ja muita lärpäkkeitä ja StreetTeamissa on tehtävänäkin jakaa niitä kirjaston kirjojen väliin 🙂

 4. bert Kirjoittaa:

  No mainokset kirjastonkirjojen väliin taas on vihastuttavaa toimintaa, vaikka miten oltais ”hyvällä asialla”.

 5. Maria Kirjoittaa:

  Ollessani Suomen Tolkien-seuran hallituksessa kävimme laittamassa Helsingin Pääkirjastossa Tolkien-seuraa mainostavia kirjanmerkkejä Tolkienin teosten väliin. Muistini mukaan yksi jäsen kertoi liittyessään löytäneensä tiedon Seurasta kirjaston kirjan välissä olleesta lapusta, joten ehkä se oli sen arvoista.

  Itseäni kirjaston kirjojen väliin jääneet viestit, valokuvat ja jutut ovat kiehtoneet aina. Ollessani töissä kirjastossa oli kesäisin aika paljon aikaa, vähän hyllytilaa ja vähän asiakkaita. Käytin kerran yhden iltapäivän salapoliisintyöhön etsiessäni lapsia esittäneen valokuvan omistajan. Se oli sitä aikaa, jolloin ei ollut vielä digikameroita.

 6. ninni Kirjoittaa:

  Suhtaudun itsekin aika kriittisesti siihen, että tällaista käytettäisiin mainontaan – vaikka kyseessä olisi harrastus- tai järjestötoiminta eikä tuotteen tai ideologian kauppaaminen, sen tavoitteet eroavat kuitenkin selvästi siitä, että pyritään vain piristämään jonkun toisen päivää. Mainonta tähtää siihen, että sen vastaanottajalta halutaan jotakin (oli se sitten tuotteen ostaminen, lahjoitus tai toimintaan osallistuminen), kun taas tässä ajatuksena on antaa jotakin ilman että viestin löytäjältä vastavuoroisesti odotettaisiin mitään.

 7. Omena Kirjoittaa:

  Itse kirjastotyötä tekevänä tosiaan toivon, ettei trendi yleisty. Vaikka itse kirjaston käyttäjänä saattaisin ilahtua viestistä kirjan välissä (riippuen viestistä) niin ajattelen myös sitä siltä kannalta, että niillä lipareilla on ikävä tapa pudota kirjan välistä lattialle. Joudun päivittäin siivoamaan lattioilta ja pöydiltä nenäliinoja, kahvikuppeja, eräpäiväkuitteja, karkkipapereita, mainoksia, joiden jakeluun ei ole annettu lupaa, jne. Tässä valossa ei kaipaa yhtään ylimääräistä paperia työpaikalleni. Vaikka sen sisältö olisi miten kaunis, joku sen roskana nakkaa lattialle kuitenkin. 🙁

 8. Taimi Kirjoittaa:

  Voihan lappuja laittaa omien kirjojen väliin. Sitten kun niitä lainaa ystäville, niin ne ilahtuu. Tai jos ystävältä on kirja lainassa, niin laittaa sälää sinne. 🙂

 9. ninni Kirjoittaa:

  Hyvä idea – sitten ei kirjastotädit ja -sedätkään tuohdu 🙂

 10. piri Kirjoittaa:

  Tuli tästä mieleen, että ostin divarista Douglas Adamsin Terve, ja kiitos kaloista -opuksen. Kotona huomasin sitten, että etusivulle edellinen omistaja oli kirjoittanu kaunolla: ”Maailman hölmöin kirja – sanon minä” Se oli päivän piristys. 😀
  Pitää varmaan itsekin lisätä siihen jotain kun sitten vuorostani laitan kirjan takaisin kiertoon.

Jätä vastaus