Luukku IV

Toinen itsestäänselvyys, joka ei kuitenkaan aina ole sitä, etenkään läheisissä ihmissuhteissa.
On paljon mukavampaa saada kiitokset vaikka kaupassa käymisestä tai roskien viennistä kuin kuulla huomautuksia tekemättä jääneistä asioista.

Tags:

6 kommenttia - “Luukku IV”

 1. Kaikkitietäjä Kirjoittaa:

  Luin joskus jostain, että miehiä ei saisi kiittää kotitöiden tekemisestä. Pitäisi olla niin itsestäänselvyys, ettei vaadi kiittämistä, muuten mies ylpistyy. Mikä lie naistenlehti ollut kyseessä.

 2. Mikko Kirjoittaa:

  Kiitä p(i)enistäkin asioista.

 3. sus Kirjoittaa:

  Kiitos joulukalenteriluukusta=)

 4. Omena Kirjoittaa:

  Kiitos on osoitus siitä, että olet huomannut toisen vaivannäön ja vaikka kyse on miten pikkiriikkisestä asiasta positiivinen huomio tehtyihin asioihin tuntuu hyvälle. Ei se kiitos ole itseltä pois, mutta taatusti tuntuu hyvälle vastapuolesta. Että kaikkitietäjä unohtaa huonot naistenlehtien vinkit, kukaan ei ylpisty kiitoksesta vaan ihminen motivoituu saadessaan positiivista huomiota vaivannäöstään. Kiitos ja anteeksi ovat sanoja, jotka kannattaa aina päästää ilmoille kun hiukankin on sellaiseen tarvetta. Kiittämättömyyttä on maailma täynnä, rakkaitaan kannattaa kiittää vaikka mitenkin pienistä asioista. Vaikka vain olemassaolosta.

  Meillä kyllä kiitetään ruuasta, kaupassakäynnistä, oven avauksesta, roskapussin viennistä, puhtaista pyykeistä kun niitä tuodaan kaappiin, huoneen siivouksesta. Lista on loputon. Kiitos on hyvin nopea tapa kuitata hyvällä tavalla se, että on huomannut toisen tehneen jotain puolestasi tai yhteisen edun nimissä. Meillä pikkuasioista osaavat kiittää myös lapset. Jopa vielä melko puhekyvytön kaksivuotiaskin kiittää noustessaan ruokapöydästä tai kun häntä auttaa jossain asiassa, mihin hän ei itse pystynyt. Tänään viimeksi sanoi ”iitoh” kun pelastin hänet jumiin jääneen paidan sisältä. 🙂 Kiittämistä ei ole hänelle kukaan opettanut, mutta esimerkin voima näyttää olevan melko voimakas.

  Kiitos ihanasta joulukalenterista.

 5. anonyymi Kirjoittaa:

  Kaikkitietäjä ja Omena, ajatus siitä, ettei miestä kiitettäisi kotitöihin osallistumisesta, kumpuaa siitä ettei pitäisi olla mitenkään ERIKOISTA että mies (tai nainen!) osallistuu, koska kodinhoito kuuluu molemmille. Naisia harvemmin kiitellään jostain tiskaamisesta, koska pidetään vaan itsestäänselvyytenä että tuollehan se homma kuuluu. Ei mikään ylpistymisen estäminen tai henkinen väkivalta siis tarkoituksena.
  Kivointahan tietty olisi jos molemmat kaikki toisiaan kiittelisivät, niinkuin Omenan jutussa.

 6. Kaikkitietäjä Kirjoittaa:

  Lähinnä siis naureskelin tälle ohjeelle, jonka mukaan miehiä ei saisi kiittää kotitöistä. Jaon tämän naistenlehtien miestenkoulutusohjeiden helmen kanssanne, koska se on typeryydessään niin huvittava.

Jätä vastaus