Lisää propagandaa – More propaganda

I think I can understand why some people might oppose to Pekka Haavisto. The president is, after all, a kind of a figurehead for the whole country. | Haavisto might create somehow false notions about Finns as a nation. | Uh… how do you mean?

Well, you know, someone might start to think that all Finns are smart, open and unprejudiced people… | Yeah, I guess. That could be kinda misleading advertising.

 

Tags: ,

14 kommenttia - “Lisää propagandaa – More propaganda”

 1. termostaattori Kirjoittaa:

  Yksi tutuistani sanoi että hän ei äänestä Haavistoa koska hänen mielestään suvaitsevaisto on kaapannut Haaviston itselleen ja dissaa nyt kaikkia niitä jotka eivät äänestä Haavistoa. Itse en ole moista havainnut, mutta ilmeisesti Väyrynen on joillekin liian tärkeä asia pilkattavaksi 😉

 2. hdcanis Kirjoittaa:

  …ja itse taas ihmettelen että jos Haavisto on fiksu, avoin ja ennakkoluuloton niin miksi se on Vihreiden ehdokas…?

 3. Ninni Kirjoittaa:

  No, kannattaa muistaa että presidentinvaali on henkilövaali. Olisi aika hölmöä tuomita kaikki tiettyä puoluekantaa tunnustavat yksilöt ryhmää kohtaan tuntemiensa ennakkoluulojen pohjalta. Itse en pidä siitä, mihin vihreät on puolueena mennyt viimeisten viidentoista vuoden aikana, mutta tunnen silti monia fiksuja vihreisiin kuuluvia ihmisiä. Samaa voi helposti soveltaa muihin puolueisiin tai ihmisryhmiin ylipäätään.

 4. Tiina Kirjoittaa:

  Itse en olisi voinut koskaan oikein äänestää, jos ehdokkaan kannattaminen tarkoittaisi 100% puolueen kannattamista. Hienoja sarjiksia.

 5. Timo Kirjoittaa:

  Termostaattori: Juurihan tässä sarjakuvassa annettiin ymmärtää, että suomalaiset eivät ole fiksuja, avoimia ja ennakkoluulottomia. Paitsi tietysti Haavisto ja ehkä hänen kannattajansa. Mutta muut eivät ole (hyi hyi me muut).

  Omat kokemukseni suurimmasta osasta suomalaisista ovat onneksi toisenlaisia, vaikka ääneni menikin tällä kertaa muualle.

 6. Ninni Kirjoittaa:

  Myönnän, että sarjan voi lukea noinkin, ajatus taustalla oli kuitenkin alunperin positiivisempi, siis että jos stereotyyppinen suomalaisista kotimaassakin usein vaalittu kuva on se, että olemme juroa metsäkansaa, niin se voi ”mennä pilalle”, jos presidentin kautta välittyykin jotain muuta. (Tällaisesta ”tyypillisestä suomalaisesta” kävisi mielestäni hyvin esimerkiksi Paavo Lipponen). Tarkoitus ei siis ollut ensisijaisesti viestiä, että valtaosa kansasta oikeasti olisi sulkeutunutta ja ennakkoluuloista. Pahoitteluni – me suomalaiset olemme välillä huonoja kommunikoimaan sujuvasti 😉

 7. Juice Kirjoittaa:

  Hdcanis: Haavisto on originaali vihreä, kuten esimerkiksi Soininvaara, ei mikään nykyajan viherpiipertäjä. Tämän lajin edustajat ovat vallanneet Vihreät (puolueen) omaksi äänitorvekseen, jonka avulla he mesoavat omaa agendaansa suostumatta kuuntelemaan järjen ääntä tai kompromisseja ja siten käytännössä pilanneet puolueen kyvyn saada aikaan mitään järkevää kehitystä. Onneksi presidentinvaali on henkilövaali, jossa symbolisella puoluekannalla ei ole varsinaisesti mitään väliä.

 8. Ile Kirjoittaa:

  Mikä helvata on ”suvaitsevaisto”? Ja jos nimi merkitsee jotain, niin miten se nyt mukamas dissaa ketään? Tuosta julman pienestä otannasta lienee Haavisto kuitenkin parhain.
  Se vastenmielinen vanha ämmä, ”Loka” Laitinen, totesi sattuvasti myös, että ”Lipposta kannattavat ne jotka hänet tuntevat, ja Niinistöä ne jotka eivät häntä tunne.”. Soini on yhtä kuin puolueensa, eli epä-älyllisiä sloganeita, ennakkoluuloja ja pelkotiloja tursuava. Väyrynen on poliittisena vitsinä muuttunut hiukan hauskemmaksi viime aikoina, mikä on outoa.
  Loput ehdokkaista eivät juuri mainintaa ansaitse, paitsi ehkä Arhinmäen hauska valinta julisteen tekijäksi. Mitään katumaton kissantappaja kun ei rehabilitointia eikä sääliä ansaitse. Sitäpaitsi veijarin tuotokset ovat silkkaa roskaa.
  Valitan, mutta itse en kuulu ainakaan kaiken suvaitseviin…

 9. Mari Kirjoittaa:

  Hei! Ajattelin että sua saattais kiinnostaa: Vesa Saarinen on kokoamassa Haaviston tueksi sarjakuva-albumia suomalaisten sarjakuvantekijöiden töistä. Tälläinen on kuvaus: ”Albumin tuotot kampanjaan, taiteentekijöille mainetta ja glooriaa. Jos olet sarjakuvataiteilija ja haluat osallistua, hätyyttele mua FB:ssä tai meilitse (etu.suku at iki.fi), laitan sitten sähköpostitse tarkempaa informaatiota ja speksit. Aikataulu on superkiireinen! Viestiä saa levittää! Olen yrittänyt tavoittaa laajaa sarjakuvataiteilijatuttavaporukkaani, mutta joku on varmasti jäänyt meileistä väliin.”

  Veikkaan että olet jo saanut tästä infoa, mutta päätin vinkata silti 🙂

  p.s. Sait musta vakilukijan, eksyin juuri näiden Haavisto-kuvien takia tänne. Hauskaa kevättä!

 10. Miukki Kirjoittaa:

  Tällaisen löysin http://kuvaton.com/browse/20577/vaaria_kasityksia.jpg#kommentit ja aattelin ilimottaa

 11. arua Kirjoittaa:

  Saan varmaan päälleni lisää huonoa karmaa tästä kommentista, mutta pakko sanoa. Ihmiset tykkäävät Suomessa puhua aivan kuin Suomi olisi ainoa paikka maailmassa jossa asuu ennakkoluuloisia, homofoobisia, rasistisia ja ilkeitä ihmisiä, mutta tämä ei todellakaan pidä paikkaansa.

  Eli ihan hyvin on loppujen lopuksi asiat. 🙂 (Vaikka veikkaan että moni jättää äänestämättä Haavistoa siksi että kokee sen olevan ”väärin”, joko uskonnon tai perimätiedon takia. Ihminen on kuitenkin uskomusten orja ja ajattelee yleensä tunteella eikä järjellä. Mutta sekin on koko ihmislajin ominaisuus, ei vain suomalaisten.)

 12. wow gold Kirjoittaa:

  wow gold

  I’m glad i received this course, wow gold seem to be all the things i have been looking for

 13. basket homme pas cher Kirjoittaa:

  basket homme pas cher

  The goose was found in Sag Harbor on Saturday, After being shot with what was a target arrow, The Suffolk County Society to prevent Cruelty to Animals told Newsday.

 14. doudoune moncler homme Kirjoittaa:

  doudoune moncler homme

  (CBSNewYork) A Canada goose was found with an arrow through its body in Suffolk County this week, And police were searching Sunday for the one that shot the bird, in order to a published report.

Jätä vastaus