Miltä nyt tuntuu? osa II – Well, how does it feel? part II

Tags: ,

7 kommenttia - “Miltä nyt tuntuu? osa II – Well, how does it feel? part II”

 1. np Kirjoittaa:

  Melkein joka työpaikkaan pyrkiessä katsotaan ensin, että onko hakijalla tutkinto (mikä tahansa) ja ne, joilla ei ole, hylätään heti. Sen verran sillä on merkitystä.

 2. Ninni Kirjoittaa:

  Haluamatta vähätellä tutkintojen merkitystä, niiden painoarvo vaihtelee kuitenkin merkittävästi alasta riippuen. On ymmärrettävää, ettei tietyille aloille palkata ilman tutkintoa, joka osoittaa hakijan pätevyyden. Freelancerina toimivalle kuvittajalle olennaista on kuitenkin yleensä portfolio ja muut työnäytteet joiden pohjalta tilaaja voi arvioida tekijän osaamista. Niiden parinkymmenen vuoden aikana, jotka olen pätkittäisesti tämän alan töitä tehnyt, minulta ei ole taidettu kertaakaan tiedustella koulutuksestani (joskin yleensä tietysti kerron potentiaaliselle asiakkaalle taustoistani, osaamisestani ja kokemuksestani).

  Tarkoitukseni merkinnässä oli osittain ilmaista, että varsinainen hyöty – ts. uusien taitojen oppiminen – on jo saavutettu opiskelun kestäessä, eikä virallinen dokumentti suorituksesta (tai sen puuttuminen) enää vaikuta omaksuttujen taitojen määrään tai niiden osaamisen tasoon. Yllättävän monille ihmisille se paperi nimittäin tuntuu merkitsevän enemmän kuin se, onko todella omaksunut ne asiat, joiden osaaminen sillä on tarkoitus todentaa. (Aidosti motivoitunutta) kouluttautumista ja opiskelua arvostan kyllä suuresti.

 3. hdcanis Kirjoittaa:

  Jep, riippuu alasta ja tehtävistä töistä, freelance-kuvittajilla tutkinnolla ei varmastikaan ole paljoa merkitystä, jossain muualla ilman tutkintoa voi saada töitä ehkä kavereilta (ja hekin patistavat tekemään sen tutkinnon). Aluekohtaisiakin eroja noissa on, keskisemmässä Euroopassa muodollinen pätevyys menee helposti ohi kokemuksen ja taidon…

  Tuttujen kanssa tuolla ei ole merkitystä, mutta tuntemattomien kanssa helpottaa asioita.

 4. np Kirjoittaa:

  Toki. Tuota alaa en tunne, joten voi hyvinkin olla noin. Kaikilla niillä aloilla, jotka tunnen, katsotaan ekaksi että onhan sillä hakijalla joku tutkinto. Paikkoja ja hakijoitakin on varmasti koko lailla enemmän näillä aloilla…

 5. Laura Kirjoittaa:

  Mäkin sain vaan nelosen, yhyy! Eiku.

 6. Vapauttakaa pupu! Kirjoittaa:

  Voi, tämä oli ihana vastaus! Suuret kiitokset, ensimmäinen kerta, kun ihan mainitaan sarjisblogissa – kiitos! Ja pupulle pusu :* Pidä nyrkki / tassu kohti taivasta!

 7. Nena Kirjoittaa:

  Minkä niminen oppari? Löytyykö Theseuksesta? (Hakisin nimellä, mutta kun en löydä :D)

Jätä vastaus