Mindfulness.

Taustaa:

Ystäväni tarjoutui kustantamaan minulle lyhyen mindfulness-kurssin, joten tietysti menin sinne hänen seurakseen. Ja tietysti sain ideoita.

Ensimmäinen kerta oli tällä viikolla, ja parin viikon ajan olisi nyt tarkoitus tehdä muutamia lyhyitä harjoituksia päivittäin ennen seuraavaa kertaa. Yksi olennainen käsite mindfulnessissa on ”tietoinen hyväksyvä läsnäolo”. Ja kun asuu jäniseläimen kanssa, saa tietysti tottua myös paheksuvaan läsnäoloon.

Background:

My friend offered to pay for a short mindfulness course, so that I could accompany her, so of course I went. And of course that gave me ideas.

The first class was on wednesday, and during the next two weeks we are supposed to do some short exercises daily before the next class. One way to define mindfulness is that it’s ”the non-judgmental observation of the ongoing stream of internal and external stimuli as they arise.” And then there’s the judgmental presence, of course. At least when you live with a bunny.

Tags: , ,

Jätä vastaus