Hätäpöksy

Hätäpöksy tarkoittaa hyvää, mutta huolestuu turhan helposti mitättömistäkin asioista ja aiheuttaa sen vuoksi jatkuvalla hössötyksellään usein lähiympäristössään turhautumista ja hermojen kiristymistä. Hätäpöksy ei millään voi hyväksyä, että elämään sisältyy riskejä ja ettei kaikilta niiltä ole mahdollista suojautua. Siksi se yrittääkin epätoivoisesti suojella muita kaikelta mahdolliselta ja mahdottomalta.

Hätäpöksy on erikoistunut havaitsemaan pienimmätkin potentiaaliset vaaranpaikat ja näkeekin niitä yleensä kaikkialla. Jostain syystä se on kuitenkin täysin sokea stressin aiheuttamille haitoille ja saattaa siksi uuvuttaa tartuttamansa henkilön vakavastikin keksimällä tälle jatkuvasti uutta pelättävää ja murehdittavaa.

Hätäpöksyilyä esiintyy koko väestössä ja siitä on olemassa lukuisia erityyppisiä variaatioita. Erityisiin riskiryhmiin lukeutuvat pienten lasten ja teini-ikäisten vanhemmat ja sukulaiset. Monet miehet väittävät (usein ivalliseen sävyyn) hätäpöksyjen olevan erityisesti naisten ongelma. Tutkimuksissa ei kuitenkaan ole kyetty osoittamaan, että Y-kromosomi tarjoaisi mitään erityistä suojaa tartuntaa vastaan.

hatapoksy

 

Tags:

1 kommentti - “Hätäpöksy”

  1. töhertelijä Kirjoittaa:

    Jep Jep. Tuttu juttu. Hätäpöksyilyä ilmenee myöskin suurinakin epidemioina. Esimerkiksi Pyhien ja juhlien lähestyessä esimerkiksi Joulun alla 😀

Jätä vastaus