Luukku I

Osa lukijoistani tietää, että olen jo useamman vuoden ajan yrittänyt väsätä kosmologiakirjaa lapsille yhteistyössä Syksy Räsäsen kanssa. Hankkeemme on aina silloin tällöin nytkähdellyt eteenpäin, mutta se on viettänyt myös pitkiä kausia hiljaiseloa milloin mistäkin syystä. Yksi vuoden 2015 tavoitteistani oli pyrkiä saamaan parempi ote kirjan teosta – menestykseni on ollut vaihtelevaa, mutta jotain pientä edistystä sentään on tapahtunut ja aion jatkaa itseni potkimista asian suhteen myös ensi vuonna.

Päätin nyt vuoden lopuksi yhdistää kirjaprojektin joulukalenteriin siinä toivossa, että se edesauttaisi aktivoitumistani työn pariin – aion päivittäin piirtää ja julkaista kuvan, joka aiheensa puolesta jollain tavalla liittyy kosmologiaan ja hiukkasfysiikkaan. Tänä vuonna minulla kuitenkin tuntuu tuota speksausta lukuun ottamatta olevan tavallistakin vähemmän hajua siitä, mitä tästä lopulta syntyy, joten vaikka ensisijainen ajatukseni on käyttää kuvissa kirjan hahmoja, mukana tulee melko varmasti olemaan myös jotain ihan muuta.

Se alustuksesta. Tässä ensimmäinen luukku, jossa kuuluisa tutkimusmatkailija Deborah Kettu tutustuu pioniin. Taustalla silmiään pyörittelee kunnianarvoisa kosmologi Viljami Pyy.

EDIT: I am going to try and translate these into English, even though all the entries might not translate very well. Here the joke is that in Finnish the same word ”pioni” is used both for the peony and pion. So Deborah Fox here has found a peony/pion, and is wondering whether all particles might smell as nice.

joulu_2015_01

Tags: ,

1 kommentti - “Luukku I”

  1. sus' Kirjoittaa:

    Tuli suklaanhimossa tyhjennettyä suklaajoulukalenteri ;DD jo viime viikolla joten nyt tyydyn tähän sun kalenteriin….. Viljami ”Valta-oja” Pyy näyttää loistavalta!!!

Jätä vastaus